Annons

Gott till glöggminglet – recept

Med första advent runt knuten är det dags att börja planera för glöggmingel! Givetvis går det bra med endast ädelost och pepparkakor, men vill du fixa lite extra, så kommer några härliga recept här!

Enkla tilltugg till glöggen!

Varm brieost med honung och nötter är väldigt gott till både glögg och söta vita viner.
Varm brieost med honung och nötter är väldigt gott till både glögg och söta vita viner.

Varm brieost med honung, nötter och ugnsbakade vindruvor

En drömmande god osträtt! Vindruvorna är perfekta till.

6 bufféportioner 45 minuter

500 g vindruvor, helst ekologiska, valfri färg
500 g brieost, 1 rund
2 msk honung

Annons

Till servering
2 dl hackade nötter, ca 200 g. T.ex valnötter, cashewnötter, hasselnötter
honung, rumstempererad och mjuk
Gör så här!

Lägg druvorna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla honungen över. Rosta i varm ugn på 250° i 15–20 minuter. Håll uppsikt.
Lägg osten på ett ugnsfast fat och låt gå med i ugnen de sista 5–7 minuterna.
Rosta de hackade nötterna i en torr, het panna.
Vid servering, lägg druvorna på osten, strössla över nötterna och ringla över lite honung. Servera direkt.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Christina Uhlin

Dela på:

Annons

Laddar