Annons

Vegansk sill på svamp och senap

Som du har märkt är det mycket vegetariskt på bloggen denna veckan. Vegetarisk sill har varit på tapeten ett tag nu. Här kommer ett veganskt recept. Perfekt till julbordet!
"Sill" på svamp, lök, senapskorn tillsammans i en söt/syrlig lag. Riktigt gott på julbordet!
”Sill” på svamp, lök, senapskorn tillsammans i en söt/syrlig lag. Riktigt gott på julbordet!

Picklad svamp med lök och senapsfrön

4 portioner 30 minuter

500 g skogschampinjoner
1 gul lök
10 cm purjolök
1 morot
1 dl ättiksprit, 12 %
½ dl gula senapsfrön
2 dl strösocker
3 lagerblad
1 nypa salt
3 dl vatten

Annons

 

Gör så här!
Ta bort jordrester från svampen. Skär sedan i skivor. Ge ett snabbt uppkok och låt svalna.
Skala och skiva lök, purjolök och morot.
Mät upp ättiksprit, senapsfrön, socker, lagerblad, salt och vatten i en kastrull. Låt koka upp och ställ sedan att svalna.
Varva svamp, lök och morot med lagen i en väl rengjord burk. Låt stå 2 dygn för bäst smak.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Dela på:

Annons

Laddar