Sandra Palmqvist
Annons

Marmeladkonfekt – recept

Dessa små munsbitarna passar såväl vuxna som barn! Nästa omgång ska jag nog personligen testa att göra på blodapelsin. Tänk på att förvara dom torrt och svalt, men ej i kyl.
Härliga munsbitar av mjuk marmeladkonfekt med smak av clementin.
Härliga munsbitar av mjuk marmeladkonfekt med smak av clementin.

Marmeladgodis med clementin

Receptet kan halveras.

ca 50 bitar 1 timme

Annons

20 gelatinblad
4 dl strösocker
1 dl glykossirap
1 dl vatten
3 dl clementinjuice med mycket smak
1 ½ tsk citronsyra
Tips!
Det är mycket gelatin i detta godiset, men det blir inte ”gummi” utan mjuka, söta små marmeladgodisar. Förvara svalt, ej i kyl. Det går fint att använda pressad saft från clementiner istället för clementinjuice om man vill det.
Gör så här!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. De ska bli helt mjuka.
Koka ihop socker, glykossirap och vatten till 140° i en kastrull. Använd en kökstermometer.
Tillsätt juicen. Koka sedan upp vätskan igen till 120°.
Dra av kastrullen från värmen och lägg i gelatinblad och citronsyra och rör tills gelatinbladen är helt smälta.
Häll upp i en form, ca 20×30 cm, med bakpapper i botten.
Strö strösocker på toppen och ställ svalt tills det stelnar. Ej i kyl. När det stelnat och är torrt, skär i bitar och vänd runt i strösocker. Servera direkt.

Annons

recept och styling: Sandra Palmqvist
Inspiration: Dansukker
Bild: Christina Uhlin

ANNONS

Ge bort en tidningsprenumeration i julklapp – få en vacker ljusstake

För endast 159 kr* per prenumeration väljer du fritt bland 23 av Sveriges mest populära titlar!
Välj mellan allt från mat och hälsa till kändisnytt, modemagasin, hem & trädgård och krysstidningar.

Läs mer och beställ din prenumeration här

Dela på:

Annons

Laddar