Annons

Fetaost i grönkålspesto

Fetaost är gott och grönkålspesto är ännu godare! Tillsammans blir det en riktigt fin kombo.
fetaost inlagd i en ljuvlig grönkålspesto med mandel.
fetaost inlagd i en ljuvlig grönkålspesto med mandel.

Fetaost i grönkålspesto med mandel

4 portioner 30 minuter

1–2 klyftor vitlök
2 dl mandel
125 g grönkål
½ dl fint riven parmesan
1 ½ dl rapsolja
1 dl olivolja
salt och peppar
ev citronsaft
200 g fetaost
Tips!
Vegansk? Byt ut fetaosten mot till exempel tofu, och uteslut parmesanosten. Vill du ändå ha känslan av parmesanost i peston, så finns det näringsjäst, eller bjäst som det också kallas. Det säljs i dagligvaruhandel, på nätet och i hälsokostaffärer. Ser ut som flingor eller som pulver och har en gulaktig färg. Använd i matlagningen eller strö över en pastarätt, precis som du skulle gjort med parmesan.

Annons

Gör så här!
Skala och riv vitlöken. Hacka mandeln grovt.
Kör vitlök, mandel, grönkål och parmesan i en matberedare till en halvgrov konsistens.
Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Tänk på att både fetaosten och parmesanosten ger sälta.
Dela fetaosten i mindre bitar och vänd ner i peston. Låt ligga ett dygn för bäst smak.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Dela på:

Annons

Laddar