Sandra Palmqvist
Annons

Fetaost i grönkålspesto

Fetaost är gott och grönkålspesto är ännu godare! Tillsammans blir det en riktigt fin kombo.
fetaost inlagd i en ljuvlig grönkålspesto med mandel.
fetaost inlagd i en ljuvlig grönkålspesto med mandel.

Fetaost i grönkålspesto med mandel

4 portioner 30 minuter

1–2 klyftor vitlök
2 dl mandel
125 g grönkål
½ dl fint riven parmesan
1 ½ dl rapsolja
1 dl olivolja
salt och peppar
ev citronsaft
200 g fetaost
Tips!
Vegansk? Byt ut fetaosten mot till exempel tofu, och uteslut parmesanosten. Vill du ändå ha känslan av parmesanost i peston, så finns det näringsjäst, eller bjäst som det också kallas. Det säljs i dagligvaruhandel, på nätet och i hälsokostaffärer. Ser ut som flingor eller som pulver och har en gulaktig färg. Använd i matlagningen eller strö över en pastarätt, precis som du skulle gjort med parmesan.

Annons
Annons

Gör så här!
Skala och riv vitlöken. Hacka mandeln grovt.
Kör vitlök, mandel, grönkål och parmesan i en matberedare till en halvgrov konsistens.
Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Tänk på att både fetaosten och parmesanosten ger sälta.
Dela fetaosten i mindre bitar och vänd ner i peston. Låt ligga ett dygn för bäst smak.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar