Annons

Stekt inlagd sill – recept

Gillar du sill? Gillar du stekt inlagd sill? Då kommer du att älska detta receptet receptet. Om så till jul, påsk eller midsommar så är detta det bästa. Jag lovar.

Stekt inlagd sill - recept

Hur äter du din? Ska jag äta stekt inlagd sill så ska den ligga på en grov macka med en rejäl klick creme fraiche eller gräddfil på toppen eller med varm potatis och en klick riktigt smör.

Stekt inlagd sill a´la Sandra

Annons

16 st färska sillfileér med skinn, be om avklippt fena
salt, peppar
1 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
1 st gul lök
5 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn
5 st vitpepparkorn
2 dl ättika 12%
2 ½ dl strösocker
1 dl vatten
½ tsk salt
ca 2 msk smör till stekning

 

Gör så här:

  1. Klipp av ryggfenan om det ej ännu är gjort. Salta och peppra sillen på både skinn och köttsidan. Blanda ihop ströbröd och mjöl. Vik fileérna dubbla, skinnsidan utåt, och vänd i mjölblandningen. Stek gyllene i riktigt smör.
  2. Skala och skiva löken. Koka upp lagen med kryddorna. Låt svalna. Lägg sill i förvaringskärl, varvat med den skivade löken och slå över lagen. Ställ i kyl och låt gärna stå minst 2 dagar för bäst smak.

Stekt inlagd sill - recept2

Recept och bild: Sandra Palmqvist

Dela på:

Annons

Laddar