Annons

Krämig sill med pepparrot och gräslök

Det är hög tid att planera julmaten, men bara för det behöver det inte ta lång tid att laga den. Jag älskar sill och jag älskar 5-minuterssillen! Här får du en riktigt krämig sill med smak av pepparrot och gräslök. I inlägget har jag länkat till några recept av mina favoritsillar. Hoppas du hittar någon du gillar. Min absolut största och bästa favorit är ju Brantevikssill. Missa inte den heller!
Krämig sill gjord på femminuterssill med smak av pepparrot och gräslök.
Krämig sill gjord på femminuterssill med smak av pepparrot och gräslök.

Krämig pepparrotssill med gräslök

Antal: 4 pers

Tid: 30 minuter

1 förp 5-minuterssill, ca 420 g
1 dl vispgrädde, 40 %
1 dl crème fraiche
5 cm färsk riven pepparrot, ca 1 dl luftigt uppmätt
¾ dl hackad gräslök, ca 15 g
salt och peppar

Annons

Gör så här!

Låt sillen rinna av ordentligt och skär i mindre bitar.
Vispa grädden fluffig. Tillsätt crème fraiche och vispa lite till så att det blir tjockt. kan ta en liten stund. Vänd ihop med pepparrot och gräslök. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner sillen.
Servera gärna med mer riven pepparrot. Håller ca 2–3 dygn i kylskåp, därefter släpper krämen sin konsistens och kan bli något vattnig. Blir bäst av att göras dagen före servering.

Tips! Om du inte vill använda dig av gräslök, så är det gott med purjolök med. Ca 10 cm, rensat och finhackat, av både vitt och grönt av purjolöken kan du ta i.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Dela på:

Annons

Laddar