Annons

Kyckling Cacciatore

Vi bryter av julen lite med en mustig kycklinggryta. Cacciatore betyder jägare och kyckling cacciatore är en italiensk gryta. Detta är min variant gjord på kycklinglår, rött vin och en smakrik arrabiatasås. Värmande och perfekt efter en dag utomhus.
Mustig gryta som bara blir bättre av att "stå till sig". Och givetvis går det bra med benfria kycklinglår med.
Mustig gryta som bara blir bättre av att ”stå till sig”. Och givetvis går det bra med benfria kycklinglår med.

Kyckling Cacciatore – italiensk kycklinggryta på Sandras vis

Tar lite tid, men sköter i princip sig själv på spisen!

 Antal: 4 portioner

 Tid: 1 timme 30 minuter

1,5 kg kycklinglår med ben och skinn
matfett till stekning
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
2 paprikor, röd eller gul
2 morötter
2 dl rött vin
½ kruka timjan
1 burk arrabiata tomatsås, ca 400 g
5 dl uppblandad kycklingbuljong
2 dl urkärnade svarta oliver
salt, peppar, en nypa socker
Servering
nykokt pasta, hackad persilja och timjan

Annons
Dela på:

Annons

Laddar