Sandra Palmqvist
Annons

Griljerad skinka med cheddar och grönkål

Griljerad julskinka hör julbordet till för många. Prova detta recept med grönkål och cheddarost! Du bara rör ihop allt och smetar sen på. Enkelt och gott!
Griljerad skinka hör julbordet till för många. Köp gärna svenskt kött.
Griljerad skinka hör julbordet till för många. Köp gärna svenskt kött.

Finns det någon griljering som inte trillar av lite när man skär upp julskinkan? Eller hur, det trillar av lite, men det gör inget tycker jag. Detta recept på griljerad julskinka är snabblagat och det är enkelt! Du bara rör ihop alla ingredienser och smetar sen på och griljerar. Perfekt!

Annons

Sandras griljerade skinka
Denna funkar även till vegetarisk ”skinka”, till exempel quorn eller en ugnsbakad rotselleri. Det går utmärkt att halvera receptet till en mindre skinka eller rotselleri.
• 20 min
ca 2–2 ½ kg kokt skinka
Griljering
50 g lagrad cheddarost
1 dl söt/stark senap, vill du ha mer sting och mindre sötma, byt ut hälften av senapen mot dijonsenap.
1 dl ströbröd (glutenfritt om du vill)
1 dl finhackad grönkål, ca 20 g
2 äggulor
½ tsk salt
½ tsk grovkornig svartpeppar

Annons

Gör så här!

1.Sätt ugnen på 250°.
2.Riv osten så fint det går och blanda ihop med resten av ingredienserna. Det ska bli en fast röra. Tryck ut röran på skinkan.
3.Griljera skinkan i mitten av varm ugn i 5–8 minuter.

 

Dryckestips till jul

Champagne Palmer Palmer Blanc de Noirs
Nr 75799, 349 kr, Beställningssortiment.
Grape, aprikos och krusbär och lätt rostad ton. Torr men inte snustorr.
Blanc de Noirs är tydligen nya trenden för champagne men ändå skönt att Palmer som alltid står fast vid sin elegans. Smakrik och komplex och utmärkt till mat. Som sagt, grymt bra bubbel för pengarna.

Annons

Champagne Palmer Brut Réserve
Nr 7372, 289 kr, Ordinarie sortiment.
Välbalanserad, aningens medelfyllig smak med frukt, frisk syra, inslag av citrus, rostat bröd, hassel och nötchoklad.
Champagne för de smarta och klart en av de bästa i sin kategori. Utvecklad och elegant. Priset? Say no more..

Poggio Nero Brunello di Montalcino 2012
Nr 75421 249 kr, Ordinarie sortiment.
Fyllig frisk smak, silkeslen tanninstruktur, krämig kryddig ek, mörka körsbär och örter.
DOCG-klacificerat finvin till kött och ost.

Château Belgrave 2012
Nr 3925, 389 kr, Ordinarie sortiment.
Fruktig, komplex och kryddig smak med inslag av fat, svarta vinbär, kakao och ceder.
Nu snackar vi Bordeaux och en av de finaste egendomarna med 5:e cru-klassificering. Dold pärla faktiskt. Priset är högt men ändå för lågt. Drick idag, imorgon eller om 10 år. Och då är det ju tom en investering, om den säljs den vill säga..

Av Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons
Dela på:

Annons

Laddar