Sandra Palmqvist
Annons

Chocolate chip cookies med apelsin

Härligt seg/mjuk/knäckiga chocolate chip cookies! Goda vilken dag som helst. Om så jul, en mellandag eller väntan på nyår. Kakdegen går utmärkt att göra en stor laddning av och förvara i kylen. Bra att ta fram när suget faller på eller en gäst trillar in.
Härligt segmjuka chocolate chip cookies med knapriga kanter och smak av apelsin. En vinnande smakkombination!
Härligt segmjuka chocolate chip cookies med knapriga kanter och smak av apelsin. En vinnande smakkombination!

Chocolate chip cookies med apelsin

20 st
200 g smör, mjukt och rumstempererat
3 dl strösocker
2 ägg
finrivet skal av 2 apelsiner, ca 2 msk luftigt uppmätt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g mjölkchoklad
Tips!
Det finns chokladknappar om du vill ha den klassiska looken chocolate chip cookies, men hackad choklad går hur bra som helst! Vill du inte ha ljus choklad går det bra med mörk eller vit choklad med. Men just apelsin går väldigt väl ihop med mjölkchoklad.

Annons
Annons

Gör så här!
Vispa smöret krämigt med strösocker. Tillsätt äggen och rör om tills smeten går ihop. Riv apelsinskalet fint och tillsätt.
Mät upp och blanda vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop med smöret till en smidig kakdeg.
Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen både fint och grovt och arbeta in i kakdegen.
Mjöla händerna och rulla 20 jämnstora bollar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ca 10 bollar/plåt. De kommer att flyta ut och mitten blir mjukt seg och kanterna knapriga.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna på plåten.

Annons

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Sophie Håkansson

ANNONS

Ge bort en tidningsprenumeration i julklapp – få en vacker ljusstake

För endast 159 kr* per prenumeration väljer du fritt bland 23 av Sveriges mest populära titlar!
Välj mellan allt från mat och hälsa till kändisnytt, modemagasin, hem & trädgård och krysstidningar.

Läs mer och beställ din prenumeration här

Dela på:

Annons

Laddar