Annons

Macka med matjessill, potatis och brynt lök

Jag tycker att man kan äta matjesill vid jul med. Och speciellt i denna kombon med smörstompad potatis och brynt lök. Som en riktig käftsmäll!
En matig macka med potatis, sill och brynt lök sitter fint som en enklare kvällsmiddag.
En matig macka med potatis, sill och brynt lök sitter fint som en enklare kvällsmiddag.

Potatisstomp med matjessill och brynt lök

Så gott!

4 pers

400 g tvättad potatis
1 gul lök
2 msk smör
1 nypa socker
salt
peppar
200 g naturell färskost
½ dl hackad gräslök
1 burk matjessill, ca 200 g
Tillbehör
kavring eller annat halvgrovt bröd

Annons

Tips!
Denna rätt funkar både som en stabil och matig frukost, lättare lunch eller kvällsmat.

Gör så här!
Skala potatisen om du vill (jag gillar med skal på) och koka den mjuk.
Skala och skiva löken och stek gyllenbrun i en klick smör, salt, peppar och en nypa socker.
När potatisen är mjuk, stompa till grovt mos med smöret och färskosten, rör ner gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Servera ljummen direkt på kavring med matjessill och den smörbrynta löken. Även gott på knäcke om man vill!

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Sophie Håkansson

Dela på:

Annons

Laddar