Annons

Smördegspizza med chèvre och granatäpple – recept

Uppesittarkvällen är lite som ett extra mysigt fredagsmys! Med familj eller vänner eller både och. Bjud på något extra gott att äta och kanske även i glaset. Denna smördegspizza är både enkel, snabblagad och god.
Frasig smördegspizza med saffransstekt lök, getost och granatäpple. Toppa gärna med ruccola. Perfekt till en uppesittarkväll!
Frasig smördegspizza med saffransstekt lök, getost och granatäpple. Toppa gärna med ruccola. Perfekt till en uppesittarkväll! Vill du ha mer crunch, strö över rostade och hackade hasselnötter.

Smördegspizza med chèvre och granatäpple

Som plockmat till 6-8 personer eller lite mer mättande kvällsmat till 4 personer.

30 minuter

1 rulle färdig smördeg, 250 g
1 dl frysta granatäppelkärnor eller kärnor från ett ½ färskt granatäpple
2 gula lökar
1–2 msk smör
1 pkt saffran, 1/2 g
salt och peppar
3/4–1 dl crème fraiche
200 g chèvre
1 påse rucola, ca 65 g

Annons

Gör så här!
Tina granatäppelkärnorna. Eller pilla loss om du har köpt ett färskt granatäpple. Sätt ugnen på 200°.
Skala och skiva löken. Stek mjuk och gyllene i smör i en stekpanna. Tillsätt saffran, salt och peppar. Låt svalna.
Rulla ut smördegen, bred på crème fraiche och lägg på löken. Skiva chèvren och fördela ovanpå.
Tillaga pizzan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Håll uppsikt!
Ta ut pizzan, strö över ruccola och granatäppelkärnor. Servera!

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Christina Uhlin

 

Tips!
Du kan förbereda hela pizzan med crème fraiche, lök och chèvre och förvara i kyl. Låt stå i rumstemperatur en stund innan du tillagar den.

Dela på:

Annons

Laddar