Sandra Palmqvist
Annons

Husmorstips – Så använder du julmatsrester

Det brukar bli en del julmat över efter julhelgen. Släng ingen mat. Ge bort eller förädla till annat smarrigt. Här får du några bra tips!
Ett smörrebröd med skivad julskinka och kål i olika former och texturer är ett perfekt sätt att ta hand om julmatsresterna på.
Ett smörrebröd med skivad julskinka och kål i olika former och texturer är ett perfekt sätt att ta hand om julmatsresterna på.

Det brukar bli en hel del mat kvar i kylskåpet efter juldagarna. Givetvis sparar vi den! Släng aldrig mat, såvida den inte blivit dålig och oätlig av någon anledning.
Här är några tips på nya läckerheter att trolla fram av resterna!

Annons

 

  • Gör pizza, gratäng, omelett, pytt i panna på överbliven julskinka. Eller bräck några skivor och ät med ett gott mos.
Annons
  • En köttbullsmacka är aldrig fel. Eller gör en kraftig tomatsås med mycket hetta och smaker och låt köttbullarna gotta sig i det. Servera med ris eller pasta.
  • Sillsallad på överbliven löksill och kokt potatis. Toppa med med brynt smör. Gott!
  • Alla kålsorter blir en utmärkt grund i en paj. Eller gör grönkålschips av grönkålen och pickla eller koka rödkålen. Hållbarheten blir genast längre. Servera i form av smörrebröd. Perfekt mellandagsmums!
  • Senap över? Inga problem, den håller läääänge. Gott är det att blanda 50/50 creme fraiche och en sötstark senap och ha på skinkmackan. Toppa gärna med grönkålschips!
Annons

 

PUSS//Sandra

P.S
Det är inte det du äter mellan jul och nyår utan det du äter mellan nyår och jul som är viktigt.

ANNONS

Ge bort en tidningsprenumeration i julklapp – få en vacker ljusstake

För endast 159 kr* per prenumeration väljer du fritt bland 23 av Sveriges mest populära titlar!
Välj mellan allt från mat och hälsa till kändisnytt, modemagasin, hem & trädgård och krysstidningar.

Läs mer och beställ din prenumeration här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar