Annons

Enkel nyårstårta med vit choklad och mango

En tårta med saftiga tårtbottnar med mandelmassa och fyllning på vit choklad och mango. Garnera med massor av chokladkonfekt och om du vill, strössla över ätbart glitter med.
En tårta med saftiga tårtbottnar med mandelmassa och fyllning på vit choklad och mango. garnera med massor av chokladkonfekt och om du vill ätbart glitter.
En tårta med saftiga tårtbottnar med mandelmassa och fyllning på vit choklad och mango. garnera med massor av chokladkonfekt och om du vill ätbart glitter.

Nyårstårta

Enkel och ljuvlig tårta med vit choklad och mango. Garneringen med chokladflarn, ätbart glitter och maränger gör tårtan luxuös.

Antal:12 bitar

Tid: 2 timmar

Tårtbottnar
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
100 g mandelmassa
2 tvättade citroner
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 ½ dl mjölk
Vit chokladkräm med mango
250 g fryst mango
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde 40 %
Garnering
ätbart glitter, valfritt chokladgodis, maränger, färsk mango, passionsfrukt

Annons

 

Gör så här!
Tina mangon till chokladkrämen i ett durkslag.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt. Riv mandelmassan grovt och blanda ner. Riv citronskalet fint och vänd ner.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Sätt ugnen på 175°.
Bryn smöret i en liten kastrull. Rör ner mjölken. Blanda sedan ner det i kaksmeten.
Häll upp smeten i en välsmord och bröad form med avtagbar botten.
Baka i mitten av ugnen, gärna varmluft, i 35–40 minuter. Lägg över bakpapper på slutet om kakan ser mörk ut. Låt svalna helt.
Chokladkräm: Mixa den tinade mangon med en stavmixer eller hacka den väldigt fint. Ställ åt sidan. Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm grädden, låt den ej koka, och häll över chokladen och rör till en jämn kräm. Blanda ner mangon, ställ i kyl tills krämen stelnat.
Dela kakan på mitten i två bottnar. Bred ut ett lager kräm, lägg på den andra bottnen och bred resten av krämen ovanpå och runtom. Garnera efter tycke och smak.

 

Tips!
Chokladdekor! Smält 100 g vit choklad och bred ut på bakplåtspapper. Strö över ätbart glitter och låt stelna. Bryt i bitar och sätt runt tårtans kant! Ätbart glitter hittar du hos bland andra Odense och Panduro hobby.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Christina Uhlin

En tårta med saftiga tårtbottnar med mandelmassa och fyllning på vit choklad och mango. garnera med massor av chokladkonfekt och om du vill ätbart glitter.
Ett bubbel till nyårstårtan är riktigt gott!
Var lite "wild & crazy" när du dekorerar din tårta. Blanda hej vilt av diverse favoritchoklad.
Var lite ”wild & crazy” när du dekorerar din tårta. Blanda hej vilt av diverse favoritchoklad. Om du vill ha in lite syra så kan du även dekorera med lite passionsfrukt.
Dela på:

Annons

Laddar