Sandra Palmqvist
Annons

Så lyxar du till vardagsmaten

Januari är en tung månad för många ekonomiskt. Och det känns långt till löning. Ta det lugnt! Du behöver inte överleva på snabbnudlar. Så här enkelt lyxar du till vardagsmaten!
God, nyttig och billig kålsallad!
God, nyttig och billig kålsallad! Receptlänk nedan i texten.
 • ÄGG – inte bara billigt utan även gott och går att variera i oändlighet. Kokt till frukost, stekt på en macka, en omelette med ost och skinka eller varför inte en matig frittata med potatis och lök?
 • POTATIS – släng ner några kokta i frittatan/omeletten.
  Annons

  Riv ner och stek rösti. Potatis- och purjolökssoppa. Man behöver inte alltid äta kött eller fisk. Gör potatisklyftor och servera med en grönsaksröra till.

 • BACON – för dig som gillar kött är bacon ett hyfsat alternativ istället för kött, utan att tömma börsen på sista kronorna. Knaperstek och strössla över en soppa, matig sallad eller gör en röra och servera till en bakad potatis. Eller på en pizza med potatis och lök!
 • KONSERVER – Underskatta inte burkarna! Med en burk krossad tomat (400 g), en burk (400 ml) kokosmjölk, lite kryddor och ca ½ l buljong, får du en fin soppa som räcker till 4 portioner. Andra konserver jag gillar är tonfisk i olja, kokta linser.
 • SÄSONG – att äta efter säsong hjälper inte bara till för miljön, utan även din plånbok. Sen när våren kommer kan du passa på att plocka både ramslök och nässlor som växer vilt i naturen. En soppa på nässlor med ett kokt eller pocherat ägg mättar fint. Båda är även fantastiskt goda i brödbak. Eller i en paj. Nu kan du göra densamma fast på fryst spenat. Och kål är både gott och billigt. Gör en härlig sallad, smoothie eller en mättande pesto. Recept – HÄR!
 • FRYST – Personligen tycker jag att fryst är näst bäst efter färskt i säsong. Frysta örter, skaldjur och bär kan pigga upp vilken tråkig vardagsmat som helst! Och en krämig soppa på gröna ärtor är ju aldrig fel det heller.
 • GÖR SJÄLV – genom att göra så mycket som du orkar och hinner själv, sparar du en hel del pengar på. Dessutom har du koll på innehållet med. T.ex ett vanligt bröd. Det består av mjöl, vatten, salt och jäst. Knåda ihop, låt jäsa, baka av. Och det blir ju fantastiskt gott dessutom!
Annons

Puss//Sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar