Sandra Palmqvist
Annons

Goda och saftiga köttbullar – recept

Köttbullar är snabbmat när den är som bäst! Och med mina tips, så är det dessutom enkelt med. Perfekt en hungrig vardag!

Goda och saftiga kottbullar recept2

Ta 500 g kycklingfärs blanda upp med 1 ägg, ca 1 dl standardmjölk, ca ½ dl polenta (hade inget ströbröd..), diverse torkade kryddor, såsom timjan, chili och givetvis salt och peppar. Orkade inte hacka lök, så drog ner rostad lök. Ca 1/2-1 dl. Rostad lök sätter snabbt smak på färsrätter.

Annons

Sätt igång ugnen på 175°, olja en ugnsform och rulla ca 16 köttbullar och lägg i formen.
In med formen i varm ugn på 12 minuter. Under tiden riv 1 dl parmesan. Efter 12 minuter ta ut formen, och häll över färdig tomatsås. T.ex Arrabbiata tomatsås och strö över osten. In i ugnen igen på ca 5-8 minuter med grillefffekt de sista 2-3 minuterna. Ät med pasta till och hackad, pepprig ruccola. Mums!
Goda och saftiga kottbullar recept

Annons

Så varför är detta så bra?

  • Ägg, mjölk och polentan gör köttbullarna saftiga. Använd ströbröd eller panko om du hellre vill det istället för polenta. Polentan är ett bra alternativ för glutenfria köttbullar.
  • Det bästa med detta recept är att du gör det i ugnen, och alla safter stannar kvar i formen och blandas upp med tomatsåsen! Ett riktigt bra husmorstips!
  • Funkar givetvis på blandfärs med.
  • Fint riven morot, eller palsternacka gör också dina köttbullar extra saftiga.
  • Rostad lök är ett enkelt och snabbt sätt att sätta smak. Om allergisk mot gluten så läs innehållsförteckningen.
  • Slipper fettstänk eftersom du tillagar köttbullarna i ugnen.
  • Eftersom ugnsformen redan är varm när tomatsåsen hälls på, så behövs det inte många minuter i ugnen för att såsen ska bli genomvarm. Annars bara kör några minuter till i ugnen om ej varmt.

PUSS//Sandra

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar