Sandra Palmqvist
Annons

11 kloka husmorstips för köket!

Vilket är ditt bästa husmorstips? Något du själv kommit på eller något din mormor lärt dig?
Frys in färska örter i isbitsbricka med olivolja.
Frys in färska örter i isbitsbricka med olivolja.

Förläng livstiden på dina färska örter! Frys in dem i en isbitsbricka med olivolja – så är de alltid redo för att slängas ner i stekpannan med en ekokyckling.

När du fryser in t.ex färs, gör alltid platta paket. Tar mindre plats och tinar snabbare än en klump. Akut? Riv den frysta färsen på ett rivjärn. Då går det också lite snabbare.

Slipp torra russin

Russin kan lätt bli torra! Förvara i en lufttät glasburk i kylen så torkar de inte.

Annons

Likaså med kaffet! Det mår bäst av att stå i kylen det med.

Annons

Använd en plastsked när du smakar av varm mat. Då bränner du dig inte lika lätt. Diska skeden efteråt för återanvändning.

Släng aldrig vaniljstången

När du skrapat ur din vaniljstång. Släng den inte! Låt den sjuda med i en dessertkräm. Eller torka den och mixa sen med strösocker. Voila! Ditt alldeles egna vaniljsocker.

Superknepet för fluffig grädde

Vänd ner en hårt vispad äggvita i din vispade grädde. Då blir grädden extra fin och fluffig!

Istället för att använda kniven, så funkar saxen lika bra till att både få bacon i småbitar och till att få dig en pizzaslice.

Extra luftig omelett

En skvätt öl i omeletten eller våffelsmeten gör den extra luftig!

Annons

Ska du hacka många ägg? Riv äggen på den grova sidan på ett rivjärn istället. Fungerar utmärkt! Eller använd en potatisstöt.

Släng inte vitlöken för att den gror

Har vitlöken börjat gro? Släng den inte! Plantera i en kruka. Grön sida upp! Efter ett tag så växer fina gröna blad upp. Gott att använda i matlagning. Lite som gräslök.

Puss//Sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar