Sandra Palmqvist
Annons

Enkel och mumsig morotskaka – recept

Ett hederligt vanligt bak utan konstigheter är ibland den bästa avslappningen. Morötter är dessutom billigt. Men denna morotskakan är faktiskt så god att den går att servera som dessert på en middagsbjudning med.
Mumsig morotskaka!
Mumsig morotskaka!

Sandras mumsiga morotskaka

Ca 10 bitar

3 ägg
3 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1 ½ msk malen kanel
1 ½ msk malen kardemumma
1 msk malen ingefära
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
4 dl finrivna morötter, luftigt uppmätt och väl urkramade
Frosting
200 g naturell färskost
50 g smör, smält
florsocker

Annons

Sätt igång ugnen på 150°.
Lägg alla ingredienser i en stor bunke och blanda väl.
Smörj och bröa en form med hög kant och cirka 24 cm i diameter.
Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Håll koll. Alla ugnar fungerar olika.
Under tiden kakan svalnar gör frostingen.
Rör ihop färskost och smält smör tills slät kräm. Gärna med elvisp. Smaka av sötman med florsocker.
Bre på frostingen på kakan när den svalnat helt.

Annons

Tips!
Kan givietvis ätas samma dag, men låt gärna stå några timmar innan servering eller svalt över natten.

Njut med en god kopp kaffe! Puss//Sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar