Annons

Spansk tortilla med ost och skinka

En spansk tortilla med ost och lufttorkad skinka går snabbt att göra. Det är en matig maträtt som passar både till fredagsmyset eller till en vardag. Perfekt om du redan har överbliven kokt potatis!
En spansk tortilla med ost och lufttorkad skinka går snabbt och göra och är en matig maträtt.
En spansk tortilla med ost och lufttorkad skinka går snabbt att göra och är en matig maträtt.

3 läckra spanska tapas – RECEPT

Tortilla med ost och lufttorkad skinka

Matig tortilla som passar både till vardags och till fredagsmyset eller till en plockbuffé.

Antal: 4 portioner
Tid: 40 min
Ingredienser
400 g potatis
6 ägg
200 g vällagrad ost
250 g lufttorkad skinka, varav hälften sparas till servering
½-1 dl persilja, från frysen
salt, peppar
olja

Annons

Gör så här:
Koka potatisen mjuk.

Rör ihop ägg, ost och persilja.
Häll av potatisen, låt svalna, dela i skivor.
Varva potatis och skinka i en rund ugnsfast form, ca 20 cm i diameter och häll över äggstanningen.
Tillaga i mitten av varm ugn på 200 ° i ca 20 minuter.
Tortillan är god varm som kall. servera med mer skinka. Och en sallad om du vill det.

Paella med räkor och saffran – RECEPT

Tips!

Skinkan går utmärkt att byta ut mot t.ex kallrökt lax eller kalkonkött. För ett vegetariskt alternativ så är det gott med olika sorters lök, t.ex en mix av gul- och röd lök samt purjolök. Stek löken riktigt mjuk så den nästan blir karamelliserad. Supergott!
Spansk tortilla är dessutom en utmärkt och snabblagad maträtt om du redan har överbliven kokt potatis, men går även att göra på andra kokta rotfrukter som t.ex rotselleri eller palsternacka.

För ännu mera smak testa att smaksätta med 1 -1 1/2 tsk torkad chili

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Christina Uhlin

 

Dela på:

Annons

Laddar