Annons

Snabblagad lax med citron, oliver och vitlök

Vad ska du äta ikväll? Vet du inte ännu så kommer här ett snabblagat och enkelt recept med lax, citron, vitlök och oliver! Riktigt gott, jag lovar.
Enkelt och snabblagad middag på få ingredienser!
Enkel och snabblagad middag på få ingredienser!

Lax med citron, oliver och vitlök

En allt i en låda-rätt, rustik med mycket smak! God till pasta, pressad potatis eller en grönsallad.

4 pers 30 minuter

Annons

500 g lax, 4 bitar à 125 g
½ vitlök, ca 3-4 klyftor
2 citroner
200 g oliver
½ dl olivolja
salt och peppar

Gör så här!

Sätt ugnen på 250°. Dela laxbitarna på mitten och lägg bitarna i en ugnsfast form. Skala och krossa vitlöken. Finriv skalet av citronerna och pressa ur saften.
Häll av oliverna och lägg ner dem i formen med laxen.
Blanda olivoljan med vitlök, citronskal och -saft. Häll över i formen. Salta och peppra.
Tillaga i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Lägg gärna några citronskivor överst för både synens och smakens skull.
Servera med valfri kolhydrat eller en sallad på strimlade rotfrukter och kål.

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: Sophie Håkansson

Dela på:

Annons

Laddar