Annons

Pytt i panna med lax, och räkor – recept

Pytt i panna förknippas med en färdig blandning i en plastpåse från frysen. Du klipper upp påsen och häller innehållet rätt ner i en stekpanna. Men varför göra det när du kan göra DENNA fantastiskt smarriga pytt i panna med lax, räkor och dill. Jag lovar att den kommer att göra succè!
Denna pytti panna med lax, räkor och dill känns både fräsch och lyxig! och så god att den kvalar in på vilken lördagsbjudning som helst.
Denna pytti panna med lax, räkor och dill känns både fräsch och lyxig! och så god att den kvalar in på vilken lördagsbjudning som helst.

Havets pytt med lax och räkor

Den här pytt i pannan med lax, räkor och dill är så god att den är värd en plats i en trerättersmeny på en helgmiddag. Så smarrig är den!

Port: 4
Tid: 40 minuter

400 g lax
500 g potatis
4 gulbetor
1 rödlök
20 g färsk dill, ca ½ dl hackad
neutral olja, t.ex rapsolja
salt, peppar
Topping
4 ägg, pocherade
200 g handskalade räkor, ca 500 g med skal

Annons
Pocherat ägg till en lyxig pytt i panna med lax och räkor är riktigt gott!
Pocherat ägg till en lyxig pytt i panna med lax och räkor är riktigt gott!

 

Tips!

Det är alltid gott med ägg till pytt i panna. Till denna version är det himla gott med pocherat ägg. Koka upp vatten med lite vitvinsvinäger och salt. Sätt ”snurr” på vattnet med en sked och knäck ner äggen två och två och håll ”snurren” igång. Då får de en fin form. Låt de pocheras 3-4 minuter. Lyft upp och låt rinna av innan servering. och tycker du det är krångligt med pocherat ägg, så funkar det utmärkt med ett hederligt kokt eller stekt ägg.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Christina Uhlin

Dela på:

Annons

Laddar