Annons

Smörstekt panerad torsk med krämig sås

Fisk är så gott! Detta recept funkar såväl på färsk fisk, frysta portionsbitar av fisk och även fiskblock! Om du använder fiskblock, så dela i längder när blocket är halvfryst. Då får du tjockare bitar. Fiskblocken består oftast av tunnare fiskbitar ihopfryst till just ett block.
Såååå enkelt och så himla gott! Är du superhungrig så koka potatis och servera till!

Panerad torsk med äppel- och pepparrotsyoghurt

En perfekt maträtt till både vardag som till fredagsmyset!

2 pers 30 minuter
2 torskfiléer à ca 125 g, gärna av de tjockare slaget och inte lövtunna
salt och peppar
1 ägg
1 dl ströbröd, ev glutenfritt
matfett till stekning
Äppelyoghurt med pepparrot
1 äpple
1 ½ dl tjock naturell yoghurt
2–3 msk färskriven pepparrot

Tips!

Gott till denna enkla rätt är gröna bönor och citronklyftor. Vill du ha det ännu matigare, koka potatis eller gör potatisklyftor i ugn. Lite som en nyttigare fish and chips!

Annons

1.Torka av torsken, salta och peppra. Vänd i ägg och sedan i ströbröd. Stek gyllenbruna i valfritt matfett på medelvärme i en stekpanna till fint gyllene och knapriga. Ca 10 minuter.
2.Skölj och tärna äpplet under tiden. Blanda med yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
3.Servera torsken med yoghurtsåsen. Riv gärna över mer pepparrot vid servering.

 

Recept: Sandra Palmqvist
Foto: Sophie Håkansson

Dela på:

Annons

Laddar