Sandra Palmqvist
Annons

Enkel smulpaj med rabarber och jordgubbar

Rabarbern börjar titta upp ur jorden. Och vad är mer vår och sommar än en somrig och knäckig smulpaj med rabarber och jordgubbar? Kokosflingor och vit choklad i smuldegen höjer sommarsmakerna ännu mer och man får definitivt vår- och sommarkänslor. Och så är smulpajen givetvis väldigt enkel att göra.
Enkel och lättlagad smulpaj med rabarber, jordgubbar, vit choklad och kokos. supersmarrigt!
Enkel och lättlagad smulpaj med rabarber, jordgubbar, vit choklad och kokos. supersmarrigt!

Somrig smulpaj med rabarber och jordgubbar, kokos, vit choklad

Antal: 6 portioner
Tid: 45 minuter
250 g jordgubbar, frysta och tinade i sil
250 g rabarber
¾ dl potatismjöl
125 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
100 g vit choklad

Gör så här!

1. Ansa och dela rabarbern i mindre ½ cm bitar. Lägg i ugnsfast rund pajform, ca 25 cm i diameter tillsammans med jordgubbarna och  potatismjöl.
2. Smält smöret och rör ner socker, mjöl, kokos. Låt stå och dra lite.
3. Hacka chokladen och vänd ner i smuldegen.
4. Strö smuldegen över frukten och baka i nedre mitten av varm ugn på 175° i 20-25 minuter. Ska bli fint gyllene. Serveras gärna med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Tips!

Om du använder frysta rabarber behöver de inte tinas innan och tillsätt 1 msk potatismjöl extra. Jordgubbar har mer vätska än rabarber. Detta recept är gjort på frysta jordgubbar, men ska gå bra med färska med när de väl kommer. Jag tar ganska mycket potatismjöl, för vill verkligen inte ha en vattnig smulpaj.

Annons
Man måste ju ha vaniljsås eller glass till smulpaj. Till just denna med kokos, rabarber, jordgubbar och vit choklad är det ljuvligt med vaniljglass!
Man måste ju ha vaniljsås eller glass till smulpaj. Till just denna med kokos, rabarber, jordgubbar och vit choklad är det ljuvligt med vaniljglass!

Jag ääääääälskar smulpaj och just denna smuldegen är en av mina favoriter. Jag hoppas att det blir en av dina favoriter med. (Min spegelbild i skeden bjuder jag på…).

Recept och foto: Sandra Palmqvist

Dela på:

Annons

Laddar