Annons

Fyllda ägghalvor med räkröra

Dessa ägghalvor är mer toppade än fyllda egentligen, men det gör inget när röran är så här god. Handskalade räkor i en krämig sås med smak av curry och chili. Riktigt smarrigt!
Krämig räkröra på handskalade räkor, curry och chili. Riktigt gott till en kall snaps!
Krämig räkröra på handskalade räkor, curry och chili. Riktigt gott till en kall snaps!

Ägghalvor med het räk- och curryröra

Riktigt smarrig topping på äggen. Passar även till en bakad potatis eller på en grov macka, men då får du dubbla mängden för ca 2 personer.

Antal: 6 port, 2 ägghalvor/portion
Tid: 25 minuter

Annons

6 ägg
500 g räkor med skal
½ dl majonnäs
1 tsk malen gul curry
½ tsk torkad, malen chipotlepeppar
2 tsk hackad dill
salt och peppar
Garnering
några skalade räkor
1–2 kvistar dill

Gör så här!

1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. När vattnet börjat koka, koka äggen 6–7 minuter.
2. Skala räkorna. Ta undan några till garnering om du vill.
3. Rör ihop räkor med majonnäs, kryddor och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Skala äggen, dela i halvor, lägg på röran och garnera med dill och några räkor.

Tips!

Hittar du inte malen och torkad chipotle, kan du utesluta det eller ta lite torkade chiliflakes istället. Smaka dig fram. Torkad chili växer i smaken när det blandas med blött.

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

Dela på:

Annons

Laddar