Sandra Palmqvist
Annons

Enkel sillsallad i glas – recept

Denna sillsallad är lite krämig. Tillsammans med matjesillen, rödlöken och potatisen sitter den fint både som fyllning i en smörgåstårta, på en kavringsmacka som förrätt eller här i ett snapsglas och en del av påskbordet.
Enkelt, gott och så himla enkelt att laga! En sillsallad på matjesill sitter som en smäck till påskbordet.
Enkelt, gott och så himla enkelt att laga! En krämig sillsallad på matjesill sitter som en smäck på påskbordet.

Krämig nubbesallad i glas med knäcke och rom

Antal: 8 stycken snapsglas a`6 cl
Tid: 30 minuter
½ dl crème fraiche
2 msk kaviar
1 burk matjessill, ca 200 g
½ liten rödlök
10 g gräslök
10 g dill
2 kokta potatisar, ca 150 g
1 kokt ägg
salt och peppar
tillbehör
1 burk röd rom, ca 40 g
knäcke

Gör din sillsallad så här!

1. Rör ihop creme fraiche och kaviar.
2. Häll av och skär ner matjesillen, hacka rödlök fint, hacka dill och gräslök, tärna ner potatisen i små bitar och ägget likaså.
3. Tillsätt allt du skuret till krämen och smaka av med salt och peppar.
4. Vid servering lägg upp i små glas med en bit knäcke ovanpå glaset med lite rom.

Annons

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar