Annons

Kallrökt lax med dillyoghurt

Kallrökt lax med dillyoghurt, avokado och mandel

Ta en bit bröd och börja dippa! Extra gott till är en skvätt olivolja och pressad grillad citron.
6– 8 bufféport
20 minuter

200 g kallrökt lax
20 g färsk dill
3 dl turkisk yoghurt
salt och svartpeppar
ev citron
1 dl sötmandel
1 pkt fryst avokado, 250 g, eller 1 färsk avokado
Tillbehör
olivolja
grillad citron

Gör så här!

1 Skär laxen i mindre bitar och ta bort fettet, det bruna.
2 Hacka dillen fint och rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citronsaft.
3 Rosta sötmandeln i en het torr panna och hacka grovt när den svalnat.
4 Bre ut dillkrämen på ett fat, lägg laxen ovanpå yoghurten, toppa med avokadotärningar och hackad mandel. Ringla eventuellt över lite olivolja och servera med grillad citron som pressas över. Servera direkt.

Annons

 

Tips!

Enkelt och väldigt gott! Vill du ha mindre syra, så prova med crème fraiche istället för yoghurt. Crème fraiche har också en del syra i smaken, men är en fetare mejeriprodukt, så det smakar mindre av syrligheten och blir lite mer krämigt

Dela på:

Annons

Laddar