Annons

Ostpaj på filodeg med grön sparris och spenat

Foto Christina Uhlin

Ostpaj på filodeg med grön sparris och spenat

Krämig och mild, men ändå mycket smak.

6– 8 bufféport
45 minuter
270 g filodeg
1/2 dl rapsolja till pensling

Fyllning

10 gröna sparrisar
2 vitlöksklyftor
olja till stekning
200 g färsk spenat
1/2 tsk salt
1–2 krm svartpeppar
3 ägg
200 g naturell färskost
2 dl riven västerbottensost

Gör så här!

Bryt av den träiga biten längst ner på sparrisen och dela resten av sparrisen i mindre bitar.

Annons

Behåll någon hel om du vill för syns skull i pajen.
Skala vitlöken och riv den fint.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs spenat och vitlök mjukt. Tillsätt salt och peppar.
Dra av pannan från värmen och rör ner ägg, färskost, sparrisbitarna och västerbottenost.
Sätt ugnen på 175°.
Pensla en rektangulär plåt (som är lite mindre än filodegsarken) med lite olja och lägg ner filodegen.
Lägg ner spenatblandningen på filodegen och lägg eventuellt några av de hela sparrisarna ovanpå. Tillaga i mitten av ugnen i 20–30 minuter.

Dela på:

Annons

Laddar