Sandra Palmqvist
Annons

Ostpaj med smak av dill

Ostpaj med smak av dill

Givetvis går det bra utan dill!

12 bitar
50 minuter

Pajskal

3 dl fint rågmjöl + lite till utbakning
125 g kallt smör
2 msk hackad dill
1 krm salt
några droppar kallt vatten

Fyllning

200 g vällagrad hårdost
200 g naturell färskost
1 dl vispgrädde, 40 %
salt och peppar

Annons

Servering

finhackad rödlök, crème fraiche och rom

Gör så här!

Pajdeg: Kör ihop alla ingredienserna snabbt i en matberedare.

Annons

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter. Håll uppsikt.
Fyllning: Riv hårdosten grovt. Rör ihop med färskost, grädde och ca 1 krm vardera av salt och peppar. Klicka ut smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt pajen svalna före servering. Finhackad rödlök, crème fraiche och lite röd rom är gott till.

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar