Sandra Palmqvist
Annons

Enkel potatissallad med dill och gurka

Det finns oändligt många recept på potatissallad. Krämiga, franska, tyska, på färskpotatis, på gammal potatis. I denna fina och fräscha variant har potatisen fått sällskap av krispig gurka och ljuvlig dill. Och gillar du nu krämiga potatissallader bättre, så kan du bara svänga ner lite creme fraiche om du nu känner för det.
Enkel, god och fräsch potatissallad som är riktigt somrig!
Enkel, god och fräsch potatissallad som är riktigt somrig!

Färskpotatissallad med dill och gurka

Mild, lätt och fräsch!

Antal: 6 port
Tid: 45 minuter
500 g färskpotatis, eller lika mängd ”delikatesspotatis”
1 st gurka
½ dl rapsolja
2 tsk dijonsenap
1 dl hackad dill, ca 20 g
salt och peppar

Gör så här!

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Under tiden den kokar, skiva gurkan tunt och ställ åt sidan.
Vispa ihop olja, senap och dill. Smaka av med salt och peppar.
Häll av potatisen och låt svalna något. Vänd sedan ihop med gurkan och dressingen. Servera salladen ljummen eller rumstempererad.

Annons
Annons

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar