Sandra Palmqvist
Annons

Tomatsallad med mozzarella och krutonger

Saftig och god som den är eller som ett utmärkt tillbehör till både grillad kyckling, kött eller till en fiskbit. Kaprisen är verkligen som grädde på moset och snåla inte på den färska basilikan.
En färgglad tomatsallad med rödlök, mozzarella och rostade brödkrutonger och färsk basilika. Lite italienska smaker.
En färgglad tomatsallad med rödlök, mozzarella och rostade brödkrutonger och färsk basilika. Lite italienska smaker.

Tomatsallad med mozzarella, krutonger och kapris

Ljuvlig sallad! God som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller fågel.

Antal: 4 port
Tid: 20 minuter
2–4 skivor ljust bröd beroende på storlek
500 g tomater, valfria sorter, former och färger
2 st rödlökar
1 kruka färsk basilika
200 g mozzarella, gärna buffelmozzarella
100 g små kapris
½ dl olivolja
flingsalt
svartpeppar

Annons

Tips!

  • Vill du ha hårda krutonger så servera dem sidan om.
  • Eftersom alla tomater smakar olika beroende på storlek, färg, form, regn, solljus, växtplats, jordmån etc, så är den bästa tomatsalladen en mix av många olika sorters tomater!

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela brödet i tärningar och rosta gyllene i varm ugn ca 10 minuter.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka löken, plocka basilikabladen, bryt mozzarellan i mindre bitar, låt kaprisen rinna av.
  3. Lägg allt i en stor skål med olivoljan och låt det blandas rejält. Krydda gärna med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
  4. Blanda till sist ner krutongerna och rör runt. De kommer att bli härligt segknapriga och dra åt sig av alla de goda smakerna från tomaterna, kaprisen och osten.
Annons

Recept och styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

Annons

Fat från BITZ

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar