Sandra Palmqvist
Annons

Tunnbröd med tonfiskröra – recept

Godaste tonfiskröran tycker jag ska innehålla mycket rödlök, dill och gärna kapris. Och tonfiskröra i bröd är perfekt sommarmat. Både hemma och på tur eller på picknick.
Enklaste och godaste tonfiskröran i bröd. Toppat med kokt ägg, rucola och rödlöksringar.
Enklaste och godaste tonfiskröran i bröd. Toppat med kokt ägg, rucola och rödlöksringar.

Tonfiskröra i bröd

Kall tonfiskröra i tunnbröd eller på knäckebröd är en riktig somrig favoriträtt hos mig!

Antal: 2 port
Tid: 30 minuter

1 burk tonfisk i vatten
1/2 dl små kapris
1/2 st rödlök
1/2 dl lättmajonnäs
1 dl gräddfil
1/2 dl hackad dill, ca 10 g
salt och peppar
Tillbehör
tortilla- eller tunnbröd
rucola, kokt ägg, kapris, rödlök

Tips!

Det går bra att byta ut mejeriprodukterna mot 2 dl keso för ett magrare alternativ.

Annons

Gör så här!

  1. Häll av tonfisken och kaprisen väl.
  2. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Rör ihop majonnäs och gräddfil. Vänd ner allt i majonnäsblandningen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera i tunnbröd eller tortillabröd med kokt ägg, rucola, lite mer kapris och rödlöksringar.

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar