Sandra Palmqvist
Annons

Fryst cheesecake med citron och maräng

Fryst cheesecake är en underbar dessert sommartid. Och perfekt om fest och många gäster eller om du bara vill förbereda. Gillar du inte citronsmak eller curd går det enkelt att byta mot något annan smak.
Härligt sötsyrlig fryst cheesecake med lemoncurd och maräng. Lemoncurden bildar ett härligt snirkligt solgult mönster i den gräddvita smeten. Garnerad med citronmeliss och krossad maräng är cheesecaken till många inte bara god utan även vacker.
Härligt sötsyrlig fryst cheesecake med lemoncurd och maräng. Lemoncurden bildar ett härligt snirkligt solgult mönster i den gräddvita smeten. Garnerad med citronmeliss och krossad maräng är cheesecaken till många inte bara god utan även vacker.

Fryst cheesecake med citron och maräng

Baka i långpanna, du får hela 20 läckerbitar att bjuda på!

Antal: 20 bitar

3 st ägg
2 dl strösocker
3 dl grädde
2 st citroner, finrivet skal
200 g naturell färskost
300 g lemon curd, ca 300 g
10 st maränger
Botten
50 g smör
250 g fyllda citronkex eller vaniljkex
Garnering
5 st maränger

Annons
Annons
Denna ljuvliga lilla bit är i perfekt storlek och smälter gott i munnen. Vill du inte använda citron- eller vaniljkex som botten kan du använda en mix av kokosflingor och fint hackade nötter (samma mängd) eller digestivekex.
Denna ljuvliga lilla bit är i perfekt storlek och smälter gott i munnen. Vill du inte använda citron- eller vaniljkex som botten kan du använda en mix av kokosflingor och fint hackade nötter (samma mängd) eller digestivekex.

Tips!

  • Kexen går bra att byta mot glutenfritt alternativ, annan smak eller använd digestive om du hellre vill det.
  • Idag finns det några olika sorters kurd i butiken. Prova en annan smak om du vill eller kanske göra en egen?
  • Vill du inte ha curd i kan du vända ner finrivet citronskal istället. Använd ca 1/2 dl finrivet (cest) skal, luftigt uppmätt.
Annons

Gör så här!

  1. Smält smöret, krossa kexen och rör ihop de båda i en skål.
  2. Tryck ut i rektangulär form ca 15×25 cm klädd med bakplåtspapper.
  3. Separera äggen och lägg vitor och gulor i var sin skål.
  4. Vispa vitorna hårda och fasta. Ställ åt sidan. Vispa gulorna fluffiga med sockret, vispgrädden, citronskalet och färskosten.
  5. Rör lemoncurden så den blir mjuk. Om den är väldigt hård så kan du värma på den försiktigt i en kastrull så den mjuknar upp och är lättare att blanda ut i smeten.
  6. Vänd sedan ner curden och krossade maränger i smeten.
  7. Låt stå i frys minst 2 timmar. Garnera med krossade maränger strax före servering. Låt gärna stå i rumstemperatur 20 minuter innan den skärs upp.

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar