Sandra Palmqvist
Annons

Ugnsrostad fetaost med tomater och oliver

Tomater, fetaost och vitlök som får ugnsrostas tillsammans med olivolja, salt och peppar. Såååå gott! Och enkelt. Definitivt en av mina favoriträtter på sommaren!
Ugnsbakad grekisk fetaost i form med röda tomater, oliver, vitlök och olivolja är gott som en lunchrätt med bröd eller som en förrätt. Rätten är full av smaker och det är gott att doppa brödet i vätskan som bildas i ugnsformen.
Ugnsbakad grekisk fetaost i form med röda tomater, oliver, vitlök och olivolja är gott som en lunchrätt med bröd eller som en förrätt. Rätten är full av smaker och det är gott att doppa brödet i vätskan som bildas i ugnsformen.

Ugnsrostade tomater med fetaost

Snabbt och enkelt och passar både som förrätt eller som en del av en liten buffé av småplock.

Antal: 4 port
Tid: 30 minuter

400 g tomater
1 st hel vitlök
300 g fetaost
200 g svarta, kärnfria oliver
2–3 kvistar färsk rosmarin
1 dl olivolja
1 msk honung
salt och svartpeppar
Tillbehör
ev bröd

Annons

Tips!

Använd de tomater du gillar bäst.

Annons

Stora, små på kvist, gula eller varför inte gröna?

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela tomaterna om de är stora, annars behåll dem hela. Dela vitlöken på mitten, så att det blir snittyta rakt igenom vitlöksklyftorna.
  3. Lägg allt i en ugnsform, repa rosmarinen över, ringla över olja och honung. Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen. Tillaga högt upp ugnen ca 15 minuter.
  4. Servera direkt som en förrätt eller som småplock tillsammans med bröd. Det är supergott att doppa brödet i vätskan!
Annons

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar