Sandra Palmqvist
Annons

Pesto på morotsblast

Att ta tillvara på allt från moroten är mer regel än undantag, så släng inte blasten. Gör den här enkla och goda peston. Morotsblast, cashewnötter, vitlök, parmesan och olja mixas enkelt ihop och blir ett utmärkt tillbehör till både fisk, fågel och kött. Gillar du inte cashewnötter så kan du använda pinjenötter, skållad mandel eller pumpakärnor.
Den här enkla och härligt ljusgröna morotspeston på cashewnötter är ett utmärkt tillbehör till både fisk, fågel och kött.
Den här enkla och härligt ljusgröna morotspeston på cashewnötter är ett utmärkt tillbehör till både fisk, fågel och kött.

Pesto på morotsblast

Den är pestoliknande röran på morotsblast, vitlök, parmesan, vitlök och olja smakar faktiskt ganska mycket morot. Lite som den där moroten en precis har ryckt upp från grönsakslandet.

Annons

Mängd: 3 dl
Tid: 15 minuter

100 g morotsblast
2 st vitlöksklyftor
1 dl naturella cashewnötter
2 dl rapsolja
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar
½–1 msk citronsaft

Annons

Tips!

  • Du behöver inte servera morot till morotsblastpeston, men gott till är morötter som rostats mjuka i ugnen på 225° i ca 30 minuter med hackad dill, lite olja, salt och peppar.
  • Morotspeston är god till både fisk, kött och fågel. Gärna grillat.
  • Håller i kyl ca 3 dagar.

Gör så här!

  1. Skölj och torka blasten noga. Hacka den fint.
  2. Skala och riv vitlöken.
  3. Hacka cashewnötterna grovt och mixa ihop med olja, vitlök och blast i en matberedare eller med en kraftig stavmixer.
  4. Vänd ner riven parmesan och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Förvara i kyl.

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

Dela på:

Annons

Laddar