Sandra Palmqvist
Annons

Baconlindad kycklingfile i ugn – recept

Åh denna härliga klassiker som lagats i många svenska hem. För även om vissa personer rynkar på näsan och fnyser och säger att det är en rätt från 80-talet, så skulle jag vilja påstå att det är en folklig maträtt och omtyckt av många. För kom igen! Vem gillar inte ett ostfyllt kycklingbröst som lindats in i härligt bacon? Perfekt både till en helgbjudning som till matlådan.
En klassiskt baconlindad kycklingfilé fylld med ost och serverat med en krämig sås på mangochutney och grädde. servera gärna med färsk mango till med.
En klassiskt baconlindad kycklingfilé fylld med ost och serverat med en krämig sås på mangochutney och grädde. servera gärna med färsk mango till med.

Baconlindad kyckling fyllt med ost samt mangochutneysås

Perfekt till helgmyset och passar både stora som små.

Antal: 4
Tid: 1 timme

100 g smaksatt färskost, t.ex vitlök eller örter
1 dl riven vällagrad ost
1 msk ströbröd
4 st kycklingbröst
12 st baconskivor
salt och peppar
1 tsk olja
mangochutneysås
1 st burk mango chutney, ca 350 g
2 dl vispgrädde
1/2 dl blandad kycklingbuljong från tärning eller flaska
Tillbehör
ris, potatisgratäng, potatisklyftor

Annons

Tips!

  • Lite ströbröd i ostfyllningen får osten att inte rinna ut så mycket. Servera gärna med mer mango.
  • Alltid bra att göra så mycket man kan själv, men mangochutney köper jag färdigt, men om du vill kan du givetvis göra en egen.

Gör så här!

  1. Rör ihop färskost, ströbröd och riven ost.
  2. Skär ett snitt längs med kycklingbröstet. Salta och peppra i snittet och fördela ostkrämen däri.
  3. Linda in kycklingen i bacon. 3 skivor/filé.
  4. Lägg i en ugnsfast form och tillaga i mitten av varm ugn på 150° i ca 30 minuter. Därefter ytterligare 10 min på 225°. Så kycklingen blir genomstekt och bacon får fin färg. Kolla gärna med en stektermometer så kycklingen är klar. Alla ugnar fungerar olika.
  5. Under tiden kycklingen är i ugnen, koka ihop såsen genom att lägga allt i en kastrull, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med något av serveringsförslagen eller det du gillar bäst.
En klassiskt baconlindad kycklingfilé fylld med ost och serverat med en krämig sås på mangochutney och grädde. servera gärna med färsk mango till med.
Mmmm!! Vem kan motstå en sådan här hederlig gammal klassiker?
Annons
Annons

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

2 kommentarer till “Baconlindad kycklingfile i ugn – recept”

  1. Eva Fransson0 skriver: 19 oktober, 2019

    Alltså så jättegott, följde ditt recept fullt ut och jag, älskart❤👏


    1. Sandra Palmqvist skriver: 21 oktober, 2019

      Hej Eva,
      Ursäkta sent svar, men sååå roligt att höra att du tyckte om det:)! Gör mig jätteglad! Tack så mycket :)!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar