Sandra Palmqvist
Annons

Nudelsoppa med kyckling

Solen och värmen kom i veckan, men försvann snabbt igen. Så hemma hos mig ska den stora grytan fram och det ska lagas storkok av dess olika slag. Dagens recept som är en nudelsoppa med kyckling, röd curry och kokosmjölk går bra att både halvera, dubblera eller göra ett storkok på. Och dess mustiga och värmande smaker passar bra i den kommande hösten.
Lättlagad och värmande soppa med kyckling, nudlar, kokosmjölk och asiatiska smaker. Perfekt nu när hösten är här.
Lättlagad och värmande soppa med kyckling, nudlar, kokosmjölk och asiatiska smaker. Perfekt nu när hösten är här.

Kyckling- och currysoppa med nudlar

Värmande gott och perfekt och lättlagad mat efter en dag utomhus!

Antal: 4 portioner
Tid: 40 minuter

Annons

1 st gul lök
2 vitlöksklyftor
4 st mindre morötter
2 st pak choi
2 st kycklingbröst
2 msk röd currypasta
1 msk fisksås
1-2 msk olja till stekning
5 dl kycklingbuljong av flaska eller tärning
400 burk kokosmjölk, 400 ml
250 g äggnudlar

Tips!

  • Rå kyckling ska man vara varsam med och använd en egen skärbräda till kycklingen. Gärna en som tål maskindisk. Preppa helst alla grönsaker innan du skär din kyckling så minimerar du kontaminering.
  • Gillar du inte röd curry kan du testa både antingen grön- eller gul. Currypastan finns i de flesta livsmedelsaffärerna.
  • Går bra att byta kycklingen mot t.ex räkor eller tofu om du hellre vill ha det.

Gör så här!

Annons
  1. Skala och skiva löken, skala och riv vitlöken fint. Tvätta och skär moroten i slantar, skölj bort ev jord från pak choin och skär i mindre bitar. Separera det gröna från det vita på pak choin.
  2. Strimla kycklingen.
  3. Fräs allt på medelvärme utom det gröna från pak choin med olja eller smör i en 2 litersgryta i ca 10 minuter. Börja med kycklingen och tillsätt sen det andra.
  4. Tillsätt currypastan och fräs några minuter till under omrörning. Tillsätt fisksås, buljong och kokosmjölk. Ge det ett uppkok och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  5. Lägg ner det gröna från pak choin mot slutet. Koka nudlarna enligt instruktioner, ca 5 minuter i tid.
  6. Smaka av med salt, peppar ev mer curry pasta. Lägg nudlarna i 4 soppskålar, häll på kycklingcurryn. Servera!
Lättlagad och värmande soppa med kyckling, nudlar, kokosmjölk och asiatiska smaker. Perfekt nu när hösten är här.
Gillar du inte röd curry kan du testa antingen grön- eller gul. Currypastan finns i de flesta livsmedelsaffärerna. Går bra att byta kycklingen mot t.ex räkor eller tofu om du hellre vill ha det.
Annons

Recept & styling: Sandra Palmqvist
Foto: Helene Linsjö

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar