Sandra Palmqvist
Annons
Annons

Häng med mig till Bergamo!

Då var det dags att bege mig till Bergamo. Bara hoppas att tågen går som de ska och inga förseningar med flyget. Jag har 2 timmar på mig från det att flyget landar tills första introduktionen med arrangörerna och resterande domare. I inlägget finns det en länk där du kan följa tävlingen live via WCA-TV och du kan även se mitt schema. Ska bli fantastiskt roligt att komma iväg och träffa likasinnade, mejerister, grossister, etc och framförallt få inspiration!

TORSDAG

Resan ner påbörjas strax. Väskan ska packas klart och hundvakterna är på väg. Restiden nyttjas till att läsa instruktionerna som skickats ut (bedömningarna måste följa vissa rutiner). Vilket är perfekt! Behöver hålla mig sysselsatt. Är Inte förtjust i att flyga dessvärre.

Annons

Kl.18.30 torsdagkväll slussas vi iväg i bussar för en välkomstdrink på Palazzo Moroni. Vi kommer även att få tillfälle att få se de 31 tidigare vinnarna i en utställning på Sale delle capriate, Palazzo della regione. Klockan 23.00 går bussen tillbaka till hotellet.

FREDAG 18 oktober, tävlingsdagen

08.00 hämtas vi upp från hotellet och körs till Fiera de Bergamo.

08.15-08.45 Registrering.

Annons

09.00 Genomgång av dagen.

09.15 Alla domare gör entré in i arenan på world cheese awards.

09.30 Jobbet börjar och alla jurygrupper påbörjar sin bedömning av sina ostar. Cirka 45 stycken ostar/grupp.

10.00 B2cheese marknaden för distributörer öppnas och de besökarna kan nu även gå in och se jurygruppernas arbete.

12.00-14.00 Serveras det bricklunch.

14.30 Öppnas FORME and cheese festival upp för allmänheten. Läs mer på www.progettoforme.eu

Ca 15.00 Får superjuryn reda på vilka ostar som gått vidare till final och som ska kämpa om medaljplatserna.

Annons

16.30 Sänds det live från rummet där den internationella superjuryn sitter och ska ta ut finalisterna.

17.00-18.30 (cirkatider) Kommer brons, silver, guld och superguldet (the supreme champion) att annonseras ut. Inte alltid de tävlande är på plats. 2018 gick guldet till Norge och en lagrad Goudaost från Fana, kallad Fanaost från producenten Ostegården.

19.30 Med nytta kommer nöje. Givetvis. Så på kvällen blir det middag på Castello Visconteo i Cassano D`Adda.

00.00 Middagen slut och buss tillbaka till hotellet.

Läs mer om uppdraget HÄR!

Du kan följa mitt arbete på mina stories på Instagram. Vill du se mer överfattande från tävlingen och mässan och se hur det ser ut när alla 250 domare jobbar och lyssna på intervjuer med olika experter på plats, så kommer det att sändas live hela tävlingsdagen under World Cheese Awards via WCA-TV HÄR!

Jag kommer att stanna kvar i Italien och åka en sväng till Milano över helgen med sambon. När tillbaka så kommer det inlägg med bilder och tankar kring resan och så småningom en intervju med guldfinalisten från World Cheese Awards.

Annons

Tills dess hittar du mig på Instagram @sandrapalmqvist

Av: Sandra Palmqvist

Foto: TT, Marit Hommedal

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar