Sandra Palmqvist
Annons

Vardagsmaten 2.0

Genom åren där jag jobbade som kock på allt från kvarterskrogar i Malmö till stjärnkrogar i NYC och London. Men även nu de senaste åren som matredaktör och receptutvecklare på Aller media får jag frågan vad jag äter och lagar för mat hemma. Får även höra "rädslan" över att bjuda hem mig på middag. Men vet ni! Läs det här och sen kan ni skicka en middagsinbjudan till mig. Utan några rädslor. Jag lovar.
Saftiga köttbullar på kalkonfärs med makaroner. Snabblagad vardagsmat!
Så här kan det se ut ibland hemma hos mig. Köttbullar och makaroner. Snabblagad vardagsmat.

Vad äter en matredaktör? – vardagsmaten 2.0

Så här såg det ut hemma hos mig igårkväll kl.20.00. Jag, som många andra, har långa dagar. Jag pendlar ca 3 timmar varje dag och är hemma sent. Nu har jag turen med en sambo som börjar jobba när jag redan jobbat merparten av min dag. Dock är det jag som sköter maten. För det mesta. Och ibland orkar man bara inte.

Annons

På bilden ser ni makaroner (ideal, ej snabbisar. Alltid något) med köttbullar och en, kanske för stor, mängd ketchup. Och vet du? Det var skitgott!

Annons

När jag träffade min sambo Daniel levde vi på ost, skaldjur och bubbel. Men vi var ju nykära och livet skulle levas på topp non stop. Det ska livet göras nu med, men lönen ska ju helst räcka månaden ut + att vi har två fyrbenta pälsklingar som ska ha sitt med.

Så var inte rädd för att bjuda mig på middag. Jag äter det mesta. Det är liksom inte tillfälle att fnysa åt mat när det fortfarande finns svält i världen. Och även människor här i Sverige som kan ha svårt med att få ihop maten av olika skäl. Så bjud mig på en grillad med bröd, långkok eller vad nu din paradrätt är. Jag är bara glad att du vill bjuda mig på middag. Och till er som vågar och redan gör det är jag evigt tacksam och glad för.

 

Sandras kalkonköttbullar

ca 20 st stora köttbullar

Annons

500 g kalkonfärs
½ burk rostad lök
1 st ägg
1 dl matlagningsgrädde
½ dl ströbröd
½ dl blandade torkade örter, timjan, dragon, persilja och ramslök om du har det
½ tsk torkad chili
salt och svartpeppar

Gör så här!

  1. Lägg allt utom färsen i en skål. Rör runt och låt det svälla 10 minuter eller så.
  2. Blanda ner färsen. Salta och peppra. Är du osäker på mängden så gör ett litet stekprov och smaka av.
  3. Rulla/forma köttbullarna och lägg på en smord ugnsplåt. Smeten är ganska mjuk. Tillaga i mitten av varm ugn på 125° i ca 20 minuter. Om du vill kan du sätta igång grilleffekten de sista minuterna om du nu måste ha mörk yta.
  4. Servera med t.ex makaroner (och ketchup) potatismos eller vad du nu gillar till köttbullar.

PUSS//Sandra

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar