Sandra Palmqvist
Annons

Krämig spenatsoppa med räkor

Med få ingredienser kan man skapa magi i köket. Nu är det förvisso grädde i denna krämiga spenatsoppa med räkor, men vill du inte använda det kan du ta något magrare alternativ eller varför inte prova att göra soppan med kokosgrädde? Och gillar du inte räkor kan du äta spenatsoppan som den är med en bit bröd eller med kyckling eller annat skaldjur. Ät som förrätt, lunch eller middag! Detta är en lättlagad och krämig spenatsoppa med räkor som passar till det mesta.
Lättlagad krämig spenatsoppa med räkor. Vackert grön och ljuvlig smak!
Lättlagad krämig spenatsoppa med räkor. Vackert grön och ljuvlig smak!

Krämig spenatsoppa med räkor

Enkel, krämig och god! Inte så stor portion, men med bröd och kanske lite extra räkor blir det både en fin lunch eller middag. Annars är det en utmärkt förrätt.
Antal: 4 portioner
Tid: 30 minuter

Annons

250 g hackad fryst spenat, tinad och avrunnen
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 dl matlagningsgrädde
5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong av tärning eller flaska
salt
peppar
20-30 st frysta räkor, tinade och skalade
2 st salladslök

Annons

Gör så här!

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs mjuk i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt grädde och buljong och låt sjuda utan lock i 10 minuter.
  3. Strax innan servering rör ner den tinade spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj och skiva salladslöken tunt. Servera med skalade räkor, salladslök och gärna en bit bröd.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Sophie Håkansson

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar