Sandra Palmqvist
Annons

Vegetarisk sill – aubergine i krämig romsås

Dags att föra in mer grönt på julbordet? Och oroa dig inte, du kan servera vanlig sill med. Här får du en krämig variant med aubergine i en romsås, en med fetaost i en ljuvlig grönkålspesto och till sist en vegansk "sill" på picklad svamp och senap. Supergott och enkla recept!
Denna vegetariska sill på aubergine i en krämig romsås är både god och lättlagad.
Denna vegetariska sill på aubergine i en krämig romsås är både god och lättlagad.

Aubergine i krämig romsås – vegetarisk sill

Klassiskt alternativ till sill när man ska göra vegetariskt alternativ är aubergine. Här i en mjuk och krämig sås med rom.

Antal: 4 portioner
Tid: 30 minuter

Annons

1 aubergine, ca 600 g
½ rödlök
½ dl hackad dill, färsk eller från frysen
2 dl crème fraiche
1 burk röd tångkaviar, 100 g
salt och peppar
ev pressad citron

Annons

Tips!

  • Om du vill ha en mer rostad smak så stek dina auberginebitar istället för att förvälla dem. Tänk bara på att aubergine drar åt sig mycket matfett.
  • Vegansk? Byt ut mejeriprodukterna mot växtbaserade produkter, till exempel havrefraiche.
Vegetarisk sill gjord på aubergine i en romsås, picklad svamp med senap och en fetaost i en grönkålspesto. Riktigt goda alternativ till vanlig sill på julbordet.
Vegetarisk sill gjord på aubergine i en romsås, picklad svamp med senap och en fetaost i en grönkålspesto. Riktigt goda alternativ till vanlig sill på julbordet.

Gör så här!

Annons
  1. Skala auberginen och skär i ”sillstora” bitar. Förväll i välsaltat vatten i 5–7 minuter. Bitarna ska vara mjuka, men inte mosiga.
  2. Låt rinna av.
  3. Hacka rödlöken fint och rör ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och eventuellt några droppar citronsaft.
  4. Vänd ner auberginebitarna när du smakat av såsen.

Recept och styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar