Sandra Palmqvist
Annons

Enkelt tilltugg till bubbel – lax på fröknäcke

Till nyår vill man gärna ha goda tilltugg till champagnen. Detta tilltugg på varmrökt lax, äpple och färskost är väldigt lättlagat och enkelt. Och omtyckt av de flesta. Vill du ha ännu mer smak så är det gott med lite fint riven pepparrot i med.
Laxröra på varmrökt lax, äpple och färskost upplagt på fröknäcke liggandes på ett avlångt smalt fat.
Just fröknäcke är väldigt bra att lägga röror på, det mjuknar inte särskilt mycket vilket betyder att du kan förbereda dina snittar en bra stund innan dina gäster kommer och sen bara täcka över dom så de ej torkar till.

Laxröra på fröknäcke – enkelt tilltugg till nyår

Antal: 16– 20 st
Tid: 15 minuter

150 g varmrökt lax
½ st äpple
150 g naturell färskost
2 msk hackad gräslök
salt och peppar
Servering
4–5 st fröknäcke
1 msk svarta sesamfrön, kan uteslutas
ev mer gräslök och äpple

Gör så här!

Annons
  1. Dra bort skinnet på laxen och bryt ner i mindre bitar. Tärna äpplet. Rör ihop med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vid servering, bryt knäckebröden i bitar och toppa med laxröran. Garnera med sesamfrön och eventuellt mer gräslök och äpple.

Äpplet är en riktig höjdare som smaksättare i laxröran och tilltugget passar extra bra ihop med den fruktiga champagnen Palmer & Co, 2012, nr 7867, ca 379kr som har en del mineraltoner och mycket äpple i smaken, torr och med lite nyanser och sötma av honung.

Annons

Grön glasflaska med champagnen Palmer & Co årgång 2012.

 

Annons

 

Recept och styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar