Sandra Palmqvist
Annons

Friterade krämiga ostbollar – recept

Jag tor inte att någon inte gillar ost (om du inte gör det kommer du aldrig att bli min vän) Dessa små krispiga bollarna som fått friteras gyllene har ett mjukt inre av färskost smaksatt med tomat som blandats upp med lagrad cheddar. Du kan egentligen använda vilken lagrad ost som helst. Sen har bollarna fått extra smak av rostad lök. Om du vill kan du blanda i chiliflakes, vitlök, örter, inlagda jalapenos eller en annan smaksatt färskost. Dessa friterade och krämiga ostbollarna är goda som de är, men ännu bättre med en dipsås.
Gyllen friterade ostbollar med ett krämigt inre av ost, tomat och rostad lök liggandes i en skål.
Härligt gyllene friterade med krispigt skal och ett krämigt inre av ost, tomat och rostad lök. Supergott och ännu godare med en dipsås!

Friterade ostbollar med tomat och rostad lök

Frasigt goda med ett mjukt, ostigt inre. Mina friterade ostbollar är lätta förbereda och är ett perfekt tilltugg till fester!

Antal: 20 st
Tid: 30 minuter

Annons
Annons

200 g färskost med tomatsmak
1 ½ dl riven smakrik ost, t ex lagrad cheddar
1 ½ dl rostad lök
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Panering
2 dl vetemjöl
2 st ägg
3 dl ströbröd
5 dl neutral olja till fritering

Tips!

  • Ostbollarna med tomat och rostad lök har mycket smak och är goda som de är, men det är väldigt gott med en dipsås till. T.ex en klassisk sour cream and onion. D.v.s gräddfil eller creme fraiche smaksätts med salt, peppar, torkad lök (både pulver och om du hittar, små bitar/granulerad lök) och personligen vill jag gärna ha i tunt skivad salladslök.
Annons

Gör så här!

  1. Lägg färskosten i en skål, vispa fluffigt med elvisp.
  2. Vänd ner riven ost, rostad lök, salt och peppar.
  3. Rulla 20 bollar. Doppa i mjöl, ägg och sist i ströbröd. Gör detta två gånger.
  4. Lägg bollarna på en bakpappersklädd bricka och ställ i frysen minst 2 timmar.
  5. Värm oljan till 175° och fritera precis bollarna precis före servering. Ska bli fint gyllene och flyta upp till ytan och inte spricka. Låt gärna bollarna rinna av på en bit hushållspapper innan du lägger dem på ett serveringsfat.

Recept och styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar