Sandra Palmqvist
Annons

Lättbakade havrekakor med apelsin och choklad recept

Ibland vill man bakat något enkelt, men för den delen så ska det inte tummas på kvalitén. Mina havrekakor med apelsin och mörk choklad är enkla och definitivt goda och med bra kvalité. Jag använder en mörk choklad med havssalt i, men givetvis går det bra med en choklad utan salt.
Lättbakade havrekakor med apelsin och choklad staplade på höjden dekorerade med finrivet apelsinskal.
Om du använder rent havre så får du glutenfria kakor!

Enkla havrekakor med choklad och apelsin

Antal: 16 st
Tid: 45 minuter

100 g mörk choklad med havssalt
6 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 apelsiner, finrivet skal
200 g smör
2 msk honung

Tips!

  • Gillar du inte apelsin går det bra att utesluta eller byta ut mot citron.
    Annons

    Och använder du citron så är det gott med vit choklad istället för mörk choklad i kakan.

Annons

Gör så här!

  1. Hacka chokladen grovt. Rör ihop hacket med allt torrt och apelsinskalet. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret. Rör ner honungen och blanda sedan ner i det torra.
  3. Bre ut smeten på en bakpappersklädd plåt i en jämntjock rektangel, ca 20×30 cm.
  4. Baka i varm ugn, gärna varmluft, i 12–15 minuter.
  5. Låt svalna och skär sedan i rektangulära bitar. Lägg i lufttät burk med bakpapper emellan.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar