Sandra Palmqvist
Annons

Vegetarisk tortillapizza med grönkålspesto

Åh vad jag älskar snabba middagar! Utan att det för den delen betyder helfabrikat eller take away. Min vegetariska tortillapizza toppar jag med en hemgjord grönkålspesto, kronärtsskocka och mozzarella. Så himla gott! Gillar du inte tortillabröd så prova med ett annat bröd eller gör din egen pizzadeg.

Små vegetariska tortillapizzor med grönkålspesto och kronärtsskocka.

Tortillapizza med grönkålspesto och kronärtskocka

Antal: 8 st
Tid: 30 minuter

8 små tortillabröd
1 burk kronärtskocka, ca 150 g avrunnen vikt
1 dl riven mozzarella, gärna svensk eller ekologisk
Grönkålspesto med mandel
100 g grönkål
2 vitlöksklyftor
1 dl mandel, gärna ekologisk
1 dl rapsolja
100 g finriven parmesanost
1–2 tsk färskpressad citronsaft
salt och peppar

Tips!

  • Grönkålspeston är fantastisk som den är på en bit surdegsbröd eller crostini.
    Annons

    Även god nerblandad i en pasta eller ovanpå på torsk eller lax som sedan ugnsbakas.

  • Om du inte gillar tortillabröd, går det bra med hemgjord pizzadeg eller naan- eller libabröd. Det är dock större bröd så då kanske det behövs 2-3 stycken.
Annons

Gör så här!

  1. Lägg ut bröden på en bakpappersklädd plåt. Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem sedan i halvor.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Pesto: Ansa och skölj grönkålen, skär bort stammen. Skala och riv vitlöken. Grovhacka mandeln. Mixa ihop allt till peston i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela peston på tortillabröden, sedan kronärtskocka och sist mozzarella. Tillaga i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Ha uppsikt mot slutet.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar