Sandra Palmqvist
Annons

Hemgjord choklad- och hasselnötskräm

Visste du att det säljs en burk Nutella var 3 sekund i världen? Men du kan göra din egen. Enkelt och gott. Och sååå mycket bättre. Mindre tillsatser, men desto mer smak. I denna hemgjorda choklad- och hasselnötskräm känner du tydlig smak av rostade hasselnötter i fin balans med chokladen. Krämen blir inte helt slät. Det är, och ska vara, små, små bitar av hasselnötter.
Hemgjord choklad- och hasselnötskräm upplagt i en vacker glasburk med rostade hasselnötter runtomkring ståendes på ett bord med ljusblå duk.
En hemgjord nutella, d.v.s en kräm på rostade hasselnötter och choklad är sååå mycket godare än den som finns färdig i butik.

Choklad- och hasselnötskräm – hemgjord Nutella

Mängd: ca 3 dl
Tid: 30 minuter

5 dl hasselnötter, ca 300 g
2 msk rapsolja
250 g mörk choklad
1 dl florsocker

Annons

Tips!

  • Choklad- och hasselnötskrämen är väldigt god som den är på en rostad macka eller scones.
  • Funkar även utmärkt som fyllning i tårtor och bakverk, exempelvis rulltårta.
  • Eller servera din hemgjorda choklad- och hasselnötskräm till pannkakor.
Hemgjord choklad- och hasselnötskräm upplagt i en vacker glasburk med rostade hasselnötter runtomkring ståendes på ett bord med ljusblå duk.
Servera din hemgjorda ”nutella” till scones eller pannkakor eller använd den som fyllning i en tårta eller rulltårta.

Gör så här!

Annons
  1. Rosta hasselnötterna i 200° i ca 15 minuter. Ta ut och gnugga av skalet i en kökshandduk eller skaka dem i en burk med lock.
  2. Kör de skalade hasselnötterna fint smuliga i en matberedare med kniv. Tillsätt oljan och kör smulet till en ljusbrun smörig massa.
  3. Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad eller i mikro. Blanda ner chokladen och florsockret i nötmassan och kör i matberedaren ytterligare 1–2 minuter.
  4. Förvara svalt, ej i kyl, i väl rengjord burk, gärna av glas. Håller ca 1 vecka, men den är så god så den tar slut innan dess…

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar