Sandra Palmqvist
Annons

Minipizzor med salami

På dessa minipizzor kan du givetvis ha vilken topping som helst. Eller låt var och en lägga på sin egen topping. Servera som förrätt, lättare kvällsrätt eller gör minipizzorna ännu mindre och servera som tilltugg och snacks till en drink.
Minipizzor med salami, ost och kronärtsskocka liggandes på ett bakgaller garnerade med basilikablad.
Minipizzorna kan du givetvis ha vilken topping som helst. servera som förrätt, lättare kvällsrätt eller gör minipizzorna ännu mindre och servera som tilltugg och snacks till en drink.

Minipizzor med salami, ost och kronärtskocka

Antal: 6 st
Tid: 40 minuter

1 förp pizzadeg, denna tycker jag är riktigt bra  pop ups surdegspizzadeg 
Topping
6 st hela inlagda kronärtskockor på burk
ca 120 g kallskuret, t ex salami, lufttorkad skinka, rökt skinka
200 g färskost med vitlök
ca 1 ½–2 dl tomatsås
ca ½-1 dl hyvlad parmesan
Garnering, valfritt
färsk basilika
flingsalt och svartpeppar

Annons

Tips!

  • Du kan också göra en stor pizza av receptet om du hellre vill det.
  • Givetvis går det bra med hemgjord pizzadeg.
  • Gör du din egen tomatsås så tillsätt gärna ca ½ tsk strösocker/ 5 dl + 1 hel kanelstång. Ger fina smaker i din hemgjorda tomatsås.

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 225 °C. Baka u 6 små pizzor av degen och lägg på bakpappersklädd plåt. Följ instruktioner på förpackningen om jäsning behövs eller ej efter utbakning.
  2. Dela kronärtskockan i mindre bitar, skär det kallskurna i mindre bitar.
  3. Bre först färskosten på degen, sedan tomatsåsen. Toppa med kallskuret, kronärtskocka och till sist parmesanen.
  4. Tillaga i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Håll koll!! Alla ugnar fungera olika. Garnera med färsk basilika och toppa med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Annons

Recept Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar