Sandra Palmqvist
Annons

Grön pannkaksrulle med kallrökt lax och färskost

En pannkaka med dill som gör att rullen får en skönt grön färg, och som sen är fylld med kallrökt lax och färskost, passar precis när som helst vill jag påstå. Till plockmaten och fredagsmyset när arbetsveckan är slut eller som tilltugg/förrätt på en middagsbjudning. Och det är inte alls svårt. Pannkakor är en av få maträtter min sambo Daniel lagar. Och han är inte...superb i köket, men pannkakor är han en fena på. Så jag tänkte att han ska få göra dessa en dag till mig. Vad tror ni om det?

Grön omeletterulle fylld med kallrökt lax och färskost uppskuren och liggandes på ett blått och vitt fat garnerat med laxrom och fint riven pepparrot.

Grön rulle med kallrökt lax, färskost och pepparrot

Går bra att göra dagen innan och skära strax före servering!
Antal: 20 bitar, 5 pannkakor
Tid: 40 minuter

Pannkaka
25 g smör
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
½ dl finhackad dill, ca 30 g
1 krm salt
Fyllning
10 cm purjolök
1–2 msk fint riven pepparrot, ca 5 cm
300 g naturell färskost
salt och peppar
200 g skivad kallrökt lax
Garnering
laxrom
finriven pepparrot
dill

Annons

Tips!

  • Gillar du inte kallrökt lax går det bra med varmrökt lax med eller skippa laxen och kör på något kallskuret som salami eller skinka.
    Annons

    Eller bara färskost och ruccola. också gott!

Grön omeletterulle fylld med kallrökt lax och färskost uppskuren och liggandes på ett blått och vitt fat garnerat med laxrom och fint riven pepparrot.

Gör så här!

Annons
  1. Smält smöret. Ställ åt sidan.
  2. Rör ihop ägg och mjöl.
  3. Mixa hälften av mjölken med dillen tills den är grön, och rör ner i smeten. Tillsätt sedan resterande mjölkblandning och det smälta smöret. Rör tills alla klumpar är borta. En stavmixer är bra här.
  4. Grädda pannkakorna i en stekpanna på ca 20 cm i diameter. Låt sedan svalna innan du fyller och rullar ihop.
  5. Finhacka och skölj purjolöken. Rör ihop med pepparroten, färskost och smaka av med salt och peppar. Rör runt och ”mjuka” upp smeten innan du brer på ett tunt lager på pannkakorna.
  6. Lägg sedan på laxen och rulla ihop.
  7. Förvara i kyl. Kan göras 2 dagar före servering. Skär i bitar strax före servering. Garnera gärna med mer rom, pepparrot och dill.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Sophie Håkansson

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar