Sandra Palmqvist
Annons

Matig sallad med getost, nötter och betor

Underbart god och matig sallad med getost och rödbetor! De smöriga paranötterna är ett perfekt crunch som topping. Rosmarin passar bra till både betorna och getosten. God som den är eller som tillbehör till fisk, fågel eller nötkött. Även en ypperlig sallad att servera på en buffé.
Matig betsallad med getost, paranötter, matvete, granatäpple på ett runt fat fotograferat ovanifrån ståendes på en färgglad randig servett.
Härligt matig sallad på matvete, betor och getost. De rostade paranötterna och fräscha granatäpplekärnorna passar fint till.

Matig sallad på betor, chevré, matvete med salt- och rosmarinrostade paranötter

Underbart god sallad med getost och rödbetor! De smöriga paranötterna är ett perfekt crunch som topping. Rosmarin passar bra till både betorna och getosten.
Antal: 4 portioner
Tid: 1 timme

Annons

250 g paranötter
½ dl olivolja
1 msk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 rosmarinkvistar
Sallad
4 rödbetor
4 gulbetor
1 granatäpple
4 port kokt matvete
1 dl hackad bladpersilja, ca 40 g
2 msk olivolja
200 g chèvre, rumstempererad
salt
svartpeppar

Annons

Tips!

  • Getosten får gärna vara en mjuk sort, men funkar även med hård getost, riv den då.
  • Klart du kan koka betorna ihop. Det enda som händer är att gulbetorna får röda nyanser. Vilket kan vara rätt så fint det med. Räkna med 1 timme för betorna att bli mjuka.
  • Betorna går utmärkt att koka dagen innan. Om du vill servera de ljumna så låt klyftorna gå med i ugnen när du rosta nötterna. Såvida du inte redan rostat nötterna. För det kan man också göra dagen innan om man vill.
  • Nötterna är goda som snacks med, men behåll de då hela.

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg paranötterna i en ugnsform med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen, 8–10 minuter. Håll uppsikt så de inte bränns vid. Repa och hacka rosmarinen och låt den gå med i ugnen de sista 2 minuterna. Grovhacka nötterna när de svalnat.
  2. Koka betorna mjuka var för sig, tar ca en timme, spola i kallt vatten när kokta. Dela granatäpplet och ta loss kärnorna.
  3. Skala och klyfta betorna när de svalnat något. Blanda med matvete, persilja och olivolja. Salta och peppra. Lägg allt på ett uppläggningsfat.
  4. Skiva getosten och lägg på. Strö över granatäppelkärnor och nöthack.
Annons

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar