Sandra Palmqvist
Annons

Döden, småkakor och corona!

Mjuksega jordnötskakor är det perfekta baket till ditt karantänmys. Nu ska man ta corona, covid-19, på allvar, men livet blir lite bättre med en god småkaka. Vad f-n menar hon nu tänker du? Du kanske har märkt att det varit tyst på bloggen ett tag. Det är för att livet för mig den senaste tiden inte har varit så roligt. Döden kom på besök och min alldeles för unga mamma förlorade en två års lång kamp mot cancer. Så från att varit isolerad, nästan satt mig själv i karantän, en karantän av sorg, har jag nu nästan återgått till vanliga livet igen. Med jobb, corona och allt vad det nu innebär. Då kan det sitta extra fint med en god småkaka. Och min mamma älskade att baka.
Mjuksega jordnötskakor liggandes på en blå och vit handduk, perfekta baket till ditt karantänmys i coronatider.
Mjuksega jordnötskakor är det perfekta baket till ditt karantänmys. Nu ska man ta corona på allvar, men livet blir lite bättre med en god småkaka.

Rustika havre- och jordnötskakor

Goda, mäktiga och rika på jordnötter. Till kaffet, som mellanmål när hungern är för stor. Jordnötskakan är lite åt barshållet. Mättande och mjuksega i konsistensen och nästan lite som Snickers i smaken. Eller baka ett gäng och ha inför ditt karantänmys i dessa coronatider.

Annons

Antal: ca 40 st

4 dl havregryn
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl salta jordnötter
¾ dl ljus sirap
350 g crunchy jordnötssmör
2 ägg

Annons

Gör så här!

  1. Lägg alla torra ingredienser i en matberedare. Kör några minuter så jordnötterna slås sönder. Tillsätt sirap, jordnötssmör och ägg och kör ihop till en smet.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Ta upp smeten och jobba ihop den lite med händerna. Den är både kompakt och lite smulig.
  4. Rulla 40 bollar och lägg på två bakpappersklädda plåtar. Tryck till varje kaka med en mjölad gaffel. Kakorna får nu ett rustikt utseende med ”gafflad” topp och lite spruckna kanter.
  5. Baka i mitten av ugnen i 6–8 minuter.

Recept och styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar