Sandra Palmqvist
Annons

Matvetesallad med fetaost

Mättande och enkel sallad som är god som den är, men även som tillbehör till fågel, fisk eller kött. Den rostade, mjuka och nästan karamelliserade vitlöken ihop med de söta morötterna och salta salladsosten är en ljuvlig kombo!
Matvetesallad med ugnsrostade morötter och salladost på ett vitt serveringsfat.
Matig sallad på matvete, rostade morötter, vitlök, spenat och salladsost, vår svenska variant på fetaost. God som den är, men även som tillbehör till både fisk, fågel och kött.

Matvetesallad med vitlöksrostade morötter och salladsost

Mättande och enkel sallad som är god som den är, men även som tillbehör till fågel, fisk eller kött.

Antal: 4 port
Tid: 30 minuter

Annons

400 g morötter, gärna blandade färger
2 hela vitlökar
olja
3 dl matvete
3 ½ dl blandad grönsaksbuljong av träning eller flaskkoncentrat
200 g färsk spenat
150 g salladsost
salt och peppar

Tips!

  • Du kan egentligen använda vilka rotfrukter du vill, och gillar du inte vitlök kan du utesluta det, men det är himla gott att pressa ut den mjuka nästan karamelliserade vitlöken i salladen!

Gör så här!

Annons
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skrubba morötterna och dela i mindre bitar, gärna på längden. Dela vitlöken på mitten och lägg den med snittytan neråt i en ugnsform tillsammans med morötterna. Ringla över lite olja och ugnsrosta i ca 30 minuter.
  3. Koka under tiden matvetet i buljongen enligt instruktioner på förpackningen.
  4. Fräs spenaten i en stekpanna med lite olja, salt och peppar.
  5. Tryck ut den rostade vitlöken ur skalet och blanda med det kokta matvetet, moroten, spenaten och smulad salladsost. Smaka av med salt och peppar.

Recept & styling Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar