Sandra Palmqvist
Annons

Ugnsbakad torsk med tomater och basilika

Lättlagad och saftig maträtt med torsk, tomater och basilika. Välj själv om du vill använda färsk torsk eller fryst. Servera gärna med kokt potatis som du sen kan mosa ner i den milda, men ändå smakrika buljongen. Den vackra kökshandduken är formgiven och illustrerad av superduktiga Matilda Svensson.
Saftig ugnsbakad torsk med grön basilika, gula och gröna tomater i en glasform med en smörig buljong. Lättlagat och gott!
Den fina kökshandduken med fiskmotivet hittar du i Aller medias shop. Formgiven av Matilda Svensson. Länk till shopen längst ner i inlägget.

Ugnsbakad torsk med tomater och basilika

En lättlagad vardagsrätt med milda, goda smaker.
Antal: 4 port
Tid: 50 minuter

600 g torsk, färsk eller fryst och tinad
salt och peppar
400 g små blandade tomater
1 kruka färsk basilika
2 dl blandad fiskbuljong av tärning eller konc fond
50 g smör
Tillbehör
400 g potatis

Annons

Gör så här!

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Putsa torsken och torka av den. Skär den i fyra bitar. Salta och peppra.
  3. Dela tomaterna och lägg hälften i botten på en smord ugnsform, lägg torsken ovanpå och sprid ut resterande tomater. Toppa med basilikablad och eventuellt även hackade stjälkar.
  4. Koka upp buljongen med smöret. Häll det över torsken och tillaga i ugnen tills innertemperaturen når 52°. Det kan ta allt från 20 till 40 minuter beroende på hur tjock din torsk är. Färsk torskrygg är oftast tjockare än den frysta.
  5. Servera fisken med kokt potatis.

Köp från oss – vackra kökshanddukar formgivna av min kollega Matilda Svensson som är chefredaktör på Antik & Auktion. Säljs i 2-pack HÄR!

Recept Sandra Palmqvist
Foto Christina Uhlin

Annons
Annons

ANNONS

Utvalt av Sandra Palmqvist

Grönsakssvarv som ger dig lyckade resultat – varje gång!

Läs mer och beställ här

Dela på:

Annons

Laddar